Scrolly telling is een slimme manier van verhalen vertellen en delen in een online context.
Scrollytelling.com omschrijft het zo: mouse wheel + stories = scrolly telling. Als gebruiker ontdek je door te scrollen een dynamisch verhaal.

Wat worden er prachtige dingen gemaakt. Nieuwe technieken en ontwerptools bieden interactie ontwerpers mogelijkheden om op het web multimediale belevenissen te creëren. De ontwikkelingen stellen makers in staat om bijvoorbeeld journalistieke artikelen te vermengen met audio-visuele content en prikkelende user experience.  Sommige van de onderstaande sites zijn geanimeerd, andere  documentair. Hier wat voorbeelden van online storytelling die ik inspirerend vind.

Dank aan Johan Huijkman en Alaude Jaasma; zonder die gezellige avond en hun lijstjes was deze blog er zeker niet geweest.

Bushfire docu

scrolly telling Firestorm; online storytelling

Adembenemende beelden van de 2013 bosbranden in Australië. De familie Holmes schuilde voor het alles verwoestende vuur onder de steiger in het meertje achter hun huis. The Guardian maakte er een indringend multimedia docu van online. Fotografie, audio en filmfragmenten gecombineerd met een geschreven artikel en sobere functionele navigatie. Let op de prachtige subtiel bewegende achtergronden. Kan het woord ‘stills’ in de prullenbak?

Flat versus Realism: the battle of web design in 2013

flat vs realism; scrolly telling ; online storytelling

Het gevecht tussen web designstijlen als vertrekpunt om je punt te maken bij je klanten. Intacto, een digital brand agency creëerde een geinig concept inclusief hilarische game.

The Life of Pi; Behind the scenes

scrolly telling: life of Pi;  online storytelling

Het verhaal van het special FX-van de film “Life of Pi’. Ontdek hoe personages en scenes in de film via computer animatie zijn opgezet. De scrol-opzet geeft context aan allerlei losse filmpjes over de special fx. Ik mis wel navigatie op deze site.

Meer online storytelling links

http://www.bagigia.com/ 

http://www.cbsbliktterug2013.nl/

http://www.apple.com/nl/mac-pro/ 

http://www.google.com/insidesearch/howsearchworks/thestory/

http://mailchimp.com/2012/ 

deel dit bericht